Categorie
Nieuwbouw

Groote Veen, Eelde

Locatie: Groote Veen, Eelde

Oppervlakte: 186 m2

Inhoud: 580 m3

Bouwmethode: Traditioneel

Status: in uitvoering, 2018

Aan de rand van Eelde is een nieuwe woonwijk in ontwikkeling. Uitgangspunten zijn een asymmetrische kap en het gebruik van natuurlijke, donkere, aardetinten voor de materialisatie.

 

Gezien de voorzijde van de woning aan het water ligt en de toegang tot de kavel aan de achterzijde zich bevindt, zijn de kopgevels op dezelfde manier vormgegeven. Deze uniformiteit maakt dat de benaming als voor- of achterzijde van de woning vervaagd wordt en beide zijden even urgent zijn.

 

Het volume bestaat uit het schuurwoningprincipe waar aan de zuidwest-zijde, aansluitend op de tuin, een overkapping het volume is ingeschoven. De materialisatie is somber gehouden, met enkel een vlakke pan, hout en beplating, zodat de woning een eenheid vormt met de omgeving.