Categorie
Interieur, Nieuwbouw

Meerstad, Groningen

Locatie: Meerstad, Groningen

Oppervlakte: 297 m2

Inhoud: 940 m3

Bouwmethode: Staalframe 

Status: In uitvoering, 2018

Aan de oostzijde van de stad Groningen is een nieuw stadsdeel in ontwikkeling: Meerstad. Voor een van de kavels hebben we een woning ontworpen. Kenmerkend aan deze kavel is de directe ligging aan het Woldmeer, de achtertuin op het (zuid)westen en de mogelijkheid tot een kubistische stijl in combinatie met natuurlijke materialen.

 

Aansluitend op de wensen is de voorzijde van de woning gesloten gehouden waar zich de dienende ruimten bevinden. Aan de achterzijde van de woning zijn alle leefruimten gesitueerd. Om de binnen-buiten relatie te versterken zijn er grote vensters gebruikt. 

Doordat het programma van de verdieping aanzienlijk kleiner is, ontstond er hier de mogelijkheid om alle slaapvertrekken naast elkaar te plaatsen zodat deze uitzicht op het Woldmeer hebben. Door dit ontstane volume over de zuidzijde te steken is er een overdekt terras gecreëerd. 

 

Vanuit het beeldkwaliteitsplan zijn de mogelijkheden als materiaal beperkt tot of baksteen of een volledig houten gevel. De keuze voor hout ondersteund de gedachte van aansluiting op de natuur. Daarnaast verzacht dit enigszins de harde contouren van de bebouwing.